onsdag 30 augusti 2017

Nattlampa 2017. Del 5 - Spetsvinklad fältmätare

Med förra inlägget slog jag ett storslaget rekord. I juni 2014 matade jag in hisnande 51 inlägg på en månad. Genomhysteriskt bloggtempo liksom. Det var under ett år då jag totalt producerade ganska många inlägg. Därefter har takten bedarrat en smula och första halvan av det här året var kvar i den makliga inläggsfrekvensen. Men augusti har blivit en närmast hysterisk bloggeri-bloggera-månad och härmed är jag nu uppe i 53 inlägg. Gamla rekordet har fått däng. Champagnen är korkad och dopingkontrollanterna knackar på dörren.

Dessutom har jag sinnesnärvaro att göra mina rekordbrytande blogginlägg med lokala dussinkryp. Här odlas inte hybrisen med hjälp av för ändamålet sparade grejer om en snöleopard som dödar en stor jak-tjur. Allt presenterat i smaskiga knivskarpa storformatsfotografier. 

Nej, här kommer istället Dysstroma citrata fångad på bild för ett par veckor sedan när jag hade en nattlampa ute i trädgården. Eller blir det kanske hybris av detta trots allt?

Hur som helst... Spetsvinklad fältmätare har ett vingspann på 25-36 mm. De flyger i stort sett hela sommaren och är vanliga. Lever bl.a. på viden (Salix) och blåbär. En variabel fjäril med många olika färgvarianter. den här är överlag i den ljusare änden av skalan. Jämför t.ex. med den här. Fick lirka med kompositionen i dorsalbilden för att få med åtminstone en obeskuren vinge.

Jag har ännu en dag på mig - och fler inlägg i kö...



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar